Ο Τάσος Δελημπαλταδάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968  και σπούδασε οικονομικά και management. Όμως, από πολύ νωρίς τον κέρδισε η αγάπη του για το Basket ως παίχτης αλλά και ως επαγγελματίας του Basketball Management δημιουργώντας  την DEL.TA SPORTS SERVICES σε ηλικία 23 ετών!

Ο Τάσος, πρωτοπόρος για την εποχή του, ήταν ο πρώτος ατζέντης  που εκπροσώπησε μόνο  Έλληνες αθλητές στην Ελλάδα,  ενώ από το 1995 ασχολήθηκε με την εκπροσώπηση ευρωπαίων & Αμερικανών αθλητών σε όλη την Ευρώπη. Στα 30 χρόνια της καριέρας του έχει  υλοποιήσει περισσότερα από 3.000 συμβόλαια Ελλήνων, Ευρωπαίων & Αμερικανών παιχτών με συνολικές αμοιβές περίπου 400.000.000$! Με την δραστηριοποίησή του αυτή συνέβαλε σε σημαντικό βαθμό στην ανάδειξη του Ελληνικού basket.αλλα και του Έλληνα καλαθοσφαιριστή

Κάποιοι από τους παίχτες που έχει εκπροσωπήσει είναι οι Νίκος Οικονόμου, Θοδωρής Παπαλουκάς, Γιώργος Σιγάλας, Αντώνης Φώτσης, Milan Tomic, Στράτος Περπέρογλου, Κώστας Τσατσαρής, Γιώργος Πρίντεζης, Ιαν Βουγιούκας, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Mike Koch, Christian Welp, Andrew Gaze, Shane Heal, Mark Brabtke, JohnSalley, Byron Scott, Byron Dinkins, David Rivers και πολλοί άλλοι.

Στο διάστημα 2000-2011 ασχολήθηκε με τα διοικητικά του ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ Α.Ο. στο τμήμα basket πετυχαίνοντας την άνοδο της ομάδας από την Γ εθνική στην Α, ενώ παράλληλα κατακτά πανελλήνια πρωταθλήματα στα παιδικό εφηβικά τμήματα. Τουλάχιστον 30 αθλητές του σωματείου επάνδρωσαν τις  ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ και αρκετοι από αυτούς έκαναν μεγάλη πορεία στο επαγγελματικό basket.

Τα τελευταία 7 χρόνια έχει επίσης ασχοληθεί με την ανάδειξη, βελτίωση και εκπροσώπηση νέων ταλέντων όπως οι Κασελακης Λεωνιδας , Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Μιχάλης Λούτζης, Αντώνης Κόνιαρης, Γιώργος Τσαλμπούρης, Βασίλης Μουρατος, Καλαϊτζάκης Γιώργος, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης , Καραμπελας Ζωησ , Κακλαμανακης δημητρης και πολλοί άλλοι.

Παράλληλα με το basketball management, ο Τάσος Δελημπαλταδάκης ασχολήθηκε  ενεργά από το 2000 , και στον ξενοδοχειακό κλάδο, ενώ σήμερα έχει στην κατοχή του 4 ξενοδοχεία στην περιοχή της Ναυπάκτου & Ορεινής Ναυπακτιας:

Δάσος Θέρετρον: www.dasostheretron.gr

Amaryllis hotel: www.amaryllishotel.gr

Αρχοντικό της Πέπως: www.arxontiko-pepos.gr

Pepos Guesthouse: www.pepos-guesthouse.gr

Είναι παντρεμένος από το 2000, με την Βασιλική Φλώρου και έχει αποκτήσει 3 παιδιά ηλικίας 17-15-14 ετών , που ζουν στην Ναύπακτο.

  • Πάθος, ενθουσιασμός & πραγματική αγάπη για το άθλημα
  • Πρωτοπόρος ως χαρακτήρας & επαγγελματίας όπου ουσιαστικά «δημιούργησε» ένα νέο επάγγελμα στην Ελλάδα και συνέβαλε σε σημαντικό βαθμό στην ανάδειξη του ελληνικού basket στη Ευρώπη.
  • Γνωρίζει, έχει συνεργαστεί και έχει πρόσβαση επικοινωνίας σε όλο το στερέωμα του Ελληνικού και ευρωπαϊκού Basket, και είναι σε θέση να γνωρίζει τα πραγματικά προβλήματα όλων των εμπλεκόμενων μερών του χώρου.
  • Διαθέτει όραμα και «καθαρή» σκέψη για το ελληνικό μπάσκετ εφόσον δεν έχει εμπλακεί ενεργά και δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ στην Ομοσπονδία ενώ την συγκεκριμένη περίοδο δεν είναι παράγοντας σε κανένα σωματείο.
  • Έχει εμπειρία στις επιχειρήσεις και διαθέτει τις απαιτούμενες γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για την σωστή διαχείριση της ομοσπονδίας.
  • Αν και δεν τον κέρδισε η καριέρα του επαγγελματία αθλητή, διαθέτει εμπειρία ως παίχτης αλλά και ως παράγοντας σωματείου με εξαιρετικά αποτελέσματα.
  • Θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων διαπραγματευτών και έχει πετύχει αμέτρητες συμφωνίες σε έναν πολύ απαιτητικό χώρο.
  • Έχει σοβαρή άποψη και εμπειρία από τον χώρο της εθνική ομάδας εφόσον έχει εκπροσωπήσει ένα μεγάλο ποσοστό των παιχτών που αγωνίζονται ή αγωνίζονταν στην Εθνική ομάδα της χώρας μας σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.
  • ‘Έχει ασχοληθεί με την ανάδειξη και βελτίωση νέων παιχτών και είναι σε θέση να κατευθύνει την δημιουργία ενός μοντέρνου συστήματος επιλογής και ανάπτυξης νέων παιχτών που θα πλαισιώσουν το ανδρικό τμήμα της εθνικής Ελλάδος την επόμενη δεκαετία.
  • Διαθέτει όραμα και στρατηγική σκέψη αλλά πάνω από όλα είναι άνθρωπος της δράσης και απόλυτα προσηλωμένος στο αποτέλεσμα.